Dospělí
Děti
Pokoje

Lukáš Hlaváček

LUKÁŠ HLAVÁČEK - ŠÉFKUCHAŘ

Lukáš Hlaváček je dalším následníkem v kuchařské historii, která díky zázemí a pravidlům zrodila hvězdy Pohlreich, Štift nebo Paulus. Všichni tito byli na stejné pozici jako nyní Lukáš a stali se z nich české kuchařské celebrity. 

Lukáš Hlaváček započal svou kariéru v hotelu Alcron před 7 lety právě po boku Romana Pauluse. Poté odcestoval do zahraničí, kde začal sbírat michelinské zkušenosti, které nikdo v České republice v takovém měřítku nemá. Postupně se vypracoval z Chef de Partie na pozici Sous Chef. Neuvěřitelná pokora a šikovnost, jinak to není v lidských silách zvládnutelné v tak krátkém časovém úseku a s tak velikým kariérním postupem. Nejprve Hotel St. James and Club ***** s jednou michelinskou hvězdou po dobu dvou let. Poté opět Londýn, a to The Ledbury s dvěma michelinskými hvězdami a poslední štací byl rok strávený v Kalifornii v restauraci Meadowood, která se pyšní rovnou třemi michelinskými hvězdami. Všechny cesty těch nejlepších šéfkuchařů v České republice vedou z hotelu Alcron.

Lukáš Hlaváček je mladík, který má za sebou více zahraničních michelinských zkušeností než kdokoliv v tuzemských vodách. Prošel si 1, 2, 3 hvězdami ověnčenými michelinskými restauracemi a vypracoval se od nejnižších pozic po ty nejvyšší. Ve svém věku neuvěřitelné. Nutné zmínit, že nešlo o stáže, ale zaměstnanecké poměry, které Lukáše vedly k praxi, která je více než cokoliv. Má přehled a nastoluje v hotelu Alcron zcela nový ráz. 

V současné chvíli jeho domovská restaurace La Rotonde ožívá s novým denním i večerním menu, které je nastoleno pomalu a po jednotlivých položkách. Jeho rukopis je zřejmý a nelze zaměnit. Technologicky dokonalá příprava z těch nejčerstvějších surovin, které nejsou dovážené přes půl světa. „Z předkrmů lze jmenovat artyčok či dýňovou polévku, hlavním chodům vévodí bezpochyby zvěřina či pečený celer. Každý den se nabídka dezertů obměňuje. Zavedl jsem denní nabídku koláčů. A nejsou to ledajaké koláče. Myslím, že hosté budou nadšeni. Celé menu se proměňuje a také celý přístup. S mým příchodem nastává v gastronomii hotelu Alcron zcela jiné smýšlení. Dokonalost na talíři podtržená reálným příběhem, který uchvátí každého,“ dodává šéfkuchař Lukáš Hlaváček.

Vývoj hotelu Alcron přes známé šéfkuchaře svědčí o tom, že Lukáš Hlaváček je nástupce opravdu zdařilé plejády těch nejlepších u nás. Rozvozy či normální provoz, to vše nyní zastřešuje a fakticky vaří Lukáš, nová krev, která je v našem rybníčku nevídaná. Pojďte se společně těšit na to, co bude pod taktovkou nového šéfkuchaře v Alcronu vznikat.